Oceňovaný kuchař přichystal zaměstnancům FN Olomouc veganský čočkový dhál
16. 5. 2023Že i čistě veganské menu může být nejen vizuálně atraktivní, ale hlavně velmi chutné, se mohli minulý týden přesvědčit zaměstnanci Fakultní nemocnice Olomouc. Čočkový dhál, tedy jeden z nejtypičtějších indických pokrmů, pro ně ve čtvrtek 11. května připravil podle vlastního receptu šéfkuchař Nestlé Professional Jiří Středa. A jeho kulinářské umění mělo u strávníků velký úspěch. Na pikantním luštěninovém pokrmu si pochutnalo 450 zaměstnanců, což představuje 20 procent strávníků.
- Zaměstnanci FN Olomouc mohli ochutnat čočkový dhál podle receptu Jiřího Středy.
„S firmou Nestlé Professional spolupracujeme více než dvacet let. Naši kuchaři dostali několikrát pozvání do kuchařského studia, kde získávali nové informace v oblasti zdravého, chutného a vyváženého jídla. Tentokrát zavítal jejich šéfkuchař kuchař Jiří Středa k nám. Jsem moc ráda, že jeho čočkový dhál, čistě veganské menu bez geneticky upravené soji s nutričně vyváženou bílkovinnou alternativou, měl takový úspěch. Měla jsem i několik telefonátů, žádostí o recept,“ usmívá se vedoucí Provozu stravování FN Olomouc Bc. Ivana Benešová, DiS.
Návštěva šéfkuchaře Nestlé Professional byla pro nemocniční kuchaře o to přínosnější a inspirativnější, že Jiří Středa je členem Asociace kuchařů a držitelem bronzového ocenění Magdaleny Dobromily Rettigové za zásluhy v oboru gastronomie. Působil také na stážích v prestižních restauracích, jako jsou Café Imperiál, Aromi Praha nebo Four Seasons.
- Kuchaři Nestlé Professional s šéfkuchařkou Provozu stravování Simonou Grigárkovou (zleva) a vedoucí Provozu stravování Ivou Benešovou.