Přemek Forejt „vyvařil“ rekord v nemocniční jídelně. Jeho kuře na paprice si objednalo 3113 strávníků

26. 10. 2023

Na podzim vaří šéfové. Tak zní název projektu, který aktuálně probíhá v jídelně Fakultní nemocnice Olomouc. Po Romanu Paulusovi si vaření pro největšího zaměstnavatele v Olomouckém kraji vyzkoušel další známý český šéfkuchař Přemek Forejt. Ostudu si rozhodně neudělal, ba naopak, strávníci uznale a spokojeně pokyvovali hlavami a pozitivní recenzi vyjadřovali zdviženými palci. A ke všemu Přemek Forejt trhl rekord! Číslo 3113 v objednávkovém systému obědů totiž Provoz stravování nepamatuje.

  • Obrázek 1: Šéfkuchař Přemek Forejt připravil pro zaměstnance FN Olomouc spolu s kolegyněmi a kolegy z Provozu stravování vlastní variantu "kuřete na paprice".

 

„Vzpomínám si, že jsem vařil maximálně pro pět set lidí a chystali jsme se na to asi čtyři dny,“ směje se porotce soutěže MasterChef. V nemocniční kuchyni po celý den panovala skvělá nálada a kuchaři si vaření s Přemečekem, jak jej sami nazývali, užívali. Do výdeje obědů se opět zapojil i ředitel nemocnice Roman Havlík. „Na dnešním vaření se podílelo několik lidí, od pomocných kuchařek po celý tým kuchařů, aby dnešní menu bylo co nejlepší,“ dodává kuchařka Věra Blahová.

Posledním letošním hostem stravovacího provozu bude v listopadu Jaroslav Klár, někdejší šéfkuchař restaurací Lobster, Atmosphere, Moravský Grunt nebo Podkova, který nyní rozdává gastrozážitky návštěvníkům podniku Bistro Nro 66.