Svíčková, kuba, nebo candát? Na vánoční menu se můžete těšit 20. prosince
13. 12. 2023Na takovou tradici se rychle a jednoduše zvyká… Už od roku 2017 si zaměstnanci FN Olomouc v adventnímu čase mohou vybírat ze speciálního vánočního menu. Letos tomu nebude jinak! Stravovací provoz pro vás chystá na středu 20. prosince tři „meníčka“.
Sice bude chybět kapr s bramborovým salátem, ale přesto jsme přesvědčeni, že si vyberete:
- Polévka: Hovězí s játrovými knedlíčky
- Svíčková s brusinkami (z pravé svíčkové), houskový knedlík
- Houbový kuba, salát zelný
- Filet z candáta 400g na másle, baby brambory, ledový salát
Jak zdůrazňuje vedoucí Provozu stravování Bc. Ivana Benešová, DiS., pro přípravu pokrmu kuchaři využijí výhradně české suroviny. „Pravá svíčková bude navíc od lokálního dodavatele. Chceme přece české Vánoce,“ dodává s úsměvem.
Vánoční menu v jídelně v hodnotě, jež převyšuje cenu standardních zaměstnaneckých pokrmů, bude pro všechny pracovníky, kteří si je objednají, zdarma (hrazeno z fondu FKSP). Stejně tak za oběd nebudou platit všichni ti, na něž připadne služba na Štědrý den 24. prosince. Ať vám tedy chutná a krásně prožité Vánoce!