Zaměstnancům FN Olomouc uvaří oběd šéfkuchař Roman Paulus

22. 8. 2023

Na gastronomický zážitek s puncem michelinských hvězd se mohou v pátek 8. září 2023 těšit zaměstnanci FN Olomouc, kteří tento den budou obědvat společně s týmem Provozu stravování - tedy v zaměstnanecké jídelně či na odděleních v rámci rozvozu stravy. Dvě ze čtyř nabízených menu totiž dle vlastního receptu připraví a na vaření i servírování se bude osobně podílet známý šéfkuchař Roman Paulus. Pro pracovníky naší nemocnice si připraví masitou a bezmasou variantu jednoho pokrmu - konkrétně dýňové kari s cizrnou a kokosovým mlékem dle Romana Pauluse podávané s rýží a v prvním případě s krůtím plátkem, ve druhém s pečeným tofu. Držitel šesti michelinských hvězd bude toto jídlo nabízet také ve svém olomouckém podniku Bistro Paulus, navíc se uvolil, že je bude možné v našem stravovacím provozu připravovat dle jeho receptury i opakovaně. Přejeme všem dobrou chuť!

  • Video: Kuchař z Provozu stravování FN Olomouc Zdeněk Večeřa byl na zkušenou v Bistru Romana Pauluse.

 

Obědové menu s Romanem Paulusem bude prvním ze série setkání kolektivu nemocniční kuchyně s předními českými šéfkuchaři a gastronomy. Následovat bude v říjnu přehlídka umění neméně známého mistra svého oboru Přemka Forejta a v jednání jsou i další kulinářské osobnosti. „Jejich osobní účast a autorský vklad jsou určitým poděkováním kolektivu našeho Provozu stravování. Víme, že svou práci dělají skvěle a fakt, že se k nim přidávají dobrovolně a rádi opravdoví mistři jejich oboru, je toho dalším důkazem. Zároveň i pro renomované šéfkuchaře může být vaření v kuchyni pro stovky strávníků ve specifickém zdravotnickém prostředí zajímavou zkušeností,“ říká ředitel FN Olomouc prof. MUDr. Roman Havlík, Ph.D., který návštěvy předních gastronomů v nemocnici inicioval a osobně dojednal.