Roman Paulus pozval zaměstnance FN Olomouc na pikantní dýňové kari s cizrnou a kokosovým mlékem
11. 9. 2023Chilli papričky, zázvor, citronová tráva nebo limetkové lístky. I tyto ingredience bylo potřeba k přípravě pikantního menu, na které zaměstnance Fakultní nemocnice Olomouc pozval v pátek 8. září michelinský kuchař Roman Paulus. A o jeho dýňové kari s cizrnou a kokosovým mlékem, ať již ve variantě s krůtím plátkem nebo s pečeným tofu, byl obrovský zájem. Personál stravovacího provozu ve spolupráci s Romanem Paulusem připravili více než 2200 porcí. Zatímco pro kuchaře největšího zdravotnického zařízení na střední Moravě jde o běžné kvantum, známý šéfkuchař, gastronom, lektor a autor kuchařek přiznal, že tento počet vydaných jídel je pro něj rekordní. Na památku proto od FN Olomouc obdržel plaketu v podobě kuchařského prkýnka. Oběd byl pro zaměstnance nemocnice o to zajímavější, že jim ho vydával nejen Roman Paulus, ale také ředitel FN Olomouc prof. MUDr. Roman Havlík.
- Roman Paulus připravil s týmem Provozu stravování FN Olomouc více než 2200 porcí dýňového kari s kokosovým mlékem.
Nezůstane přitom jen u Romana Pauluse. V rámci akce „Na podzim vaří šéfové“ předvede zaměstnancům FN Olomouc své kulinářské umění Přemek Forejt a v jednání jsou i další renomovaní kuchaři. „Jejich osobní účast a autorský vklad jsou určitým poděkováním kolektivu našeho Provozu stravování. Víme, že svou práci dělají skvěle a fakt, že se k nim přidávají dobrovolně a rádi opravdoví mistři jejich oboru, je toho dalším důkazem. Zároveň i pro renomované šéfkuchaře může být vaření v kuchyni pro stovky strávníků ve specifickém zdravotnickém prostředí zajímavou zkušeností,“ říká Roman Havlík, který návštěvy předních gastronomů v nemocnici inicioval a osobně dojednal.