Diabetes mellitus 1. typu jako příčina chronických průjmů – kazuistika
Článek Mgr. Markéty Kašparové pro časopis Florence (přesměrováno na pdf)
PřečístČlánek Mgr. Markéty Kašparové pro časopis Florence (přesměrováno na pdf)
PřečístDočasné omezení nabídky způsobila hygienicko-epidemiologická opatření spjatá s pandemií onemocnění COVID-19.
PřečístNepopulární, ale přesto velmi cennou „bramborovou“ medaili si z pražského finále soutěže Nejlepší kuchař roku 2020 ve společném stravování přivezla kuchařka Fakultní nemocnice Olomouc Zuzana Venská. Na svou bezlepkovou vepřovou pečeni s rozmarýnem, se zelím z červené řepy s pomerančovou šťávou a karamelem a bramborovým knedlíkem sice od poroty slyšela jen slova chvály, ale nakonec z toho bylo „pouhé“ čtvrté místo. „I tak jsem ráda. Zase jsem načerpala další zkušenosti a příští rok to bude určitě lepší,“ hodnotí odhodlaně Zuzana Venská finálové klání, které se uskutečnilo od 25. do 27. srpna v pražské Makro Akademii.
PřečístKrůtí kapsa se špenátem, pečený pstruh sypaný mandlemi, či tofu na zelenině. Takový výběr obědového menu měli v úterý 17. září pacienti hospitalizovaní ve Fakultní nemocnici Olomouc, jejichž zdravotní stav umožňuje podávat jim běžné pokrmy bez zvláštních dietních omezení.
PřečístJeden ze tří nejlepších racionálních pokrmů připravovaných v provozech společného stravování v České republice můžete ochutnat ve Fakultní nemocnici Olomouc. Rozhodlo se o tom v úterý 27. srpna při finálovém vyvrcholení soutěže Nejlepší kuchař roku 2019 ve společném stravování, kterou pořádala Asociace kuchařů a cukrářů ČR.
PřečístPestřejší, kvalitnější a také zdravější pokrmy pro pacienty upoutané na lůžku, navíc s možností výběru a větším zastoupením regionálních produktů. To jsou hlavní …
Přečíst